Puheenjohtajan nuijanvarresta

11.1.2020
Kategoriat: Yleinen

Puheenjohtajan nuijanvarresta -kirjoituksia tulee nettisivuilla julkaisemaan Keski-Suomen neuroyhdistyksen puheenjohtaja Matti Mattila.

Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun kirjoitan tänne, eipä täällä kyllä aiemmin puheenjohtajan palstaa ollutkaan. Nyt kun yhdistyksemme nettisivut ovat yhtenäiset suurimman osan suomen neuroyhdistysten kanssa, siis Neuroliito on luonut sivuille pohjat, niin voin aloitta ”Nuijan varresta” palstankin. Vuosi 2019 vietettiin sananmukaisesti perinteisin menoin. Suuremmin mitään uutta emme tehneet, saas nähdä nyt kun elämme uutta iloista 20-lukua.

Viime vuonna satsasimme kerhojen toiminnan kehittämiseen kokoontumalla eri versioilla muutaman kerran. Nyt on tullut aika toteuttaa saatuja oppeja. Kerhojenkin toiminnalle on ensiarvoisen tärkeää aktiiviset osallistujat ja mielekäs tekeminen. Siinä kaivataankin jokaisen omaa mielikuvitusta, että mitä voitaisiin tehdä. Telkkari ja some ovat tänä päivänä sellaisia välineitä mihin on helppo uppoutua. Nykyisin telkkari tarjoaa satoja kanavia 24h samoin somessa on jos jonkinmoista katsottavaa ja koettavaa. Niistä puuttuu mielestäni se olennaisin, henkilökohtainen, toisen ihmisen kohtaaminen ja yhdessä kokeminen. Itse en enää viitsi telkkaria katsoa kuin korkeintaan 10 h vuodessa, jos edes sitäkään. Joulurauhan julistuksen katselen, siihen menee puoli tuntia, eipä juuri muuta. Jotenkin olen vain kyllästynyt siihen samalaiseen mössöön mitä tv tarjoaa kanavasta riippumatta. Esitänkin tässä nyt tuiki tärkeän haasteen teille kaikille. Mitä toivotaan? Milloin sen pitäisi toteutua? Kuka järjestää? Pohditaan ehdotuksia ja toteutetaan niitä mahdollisuuksien mukaan.

Vakio-ohjelmistoon kuuluvat kesän avaus, teatteriesitys yms. toteutetaan tietysti vanhan kaavan mukaan. Voitaisiin tulevalle kesälle käydä Ähtärissä jos on kiinnostusta. Karstulassa on Wanhat vehkeet museokompleksi, missä on museotoimintaa, keilarata, kesäteatteri, ravintola, kylpylä , kiinnostaako sellainen ? Entäpä onkikisa/uistelu? Haukkalaan tulossa esteetön luontopolku, sinnekkö pitäisi päästä? Olemme hallituksessa melkein pelkkänä korvana erilaisten ehdotusten suhteen, antakaa kuulua toiveitanne.

Tässä samalla toivotan uuden MS-kerhon vetäjän tervetulleeksi porukkaan. Jari Salo on miehen nimi ja pyydänkin asiasta kiinnostuneita olemaan suoraan häneen yhteydessä. Puh 045 841 6991, mail jari.salo@gmail.com.

Nyt kun vuosi on vaihtunut totean heti , etten unohda, että alkakaahan värväillä puheenjohtajaa. Jokunen vuosi sitten lupauduin hommaan kun kukaan muukaan siihen ei lähtenyt. Alkaakohan se tuo ikä viimein vaatia verojaan vai onko luontaista laiskuutta. Koen kuitenkin niin, että tässä toimessa pitää olla mukana kunnolla, itse en läheskään kaikkeen rientoon enää lähde, mitä tarjolla olisi. Siinä saattaa jäädä jotain tärkeääkin kokematta. Jos vain mahdollista niin jättäisin nuijan heilutuksen jollekin sellaiselle, joka jaksaisi ja haluaisi olla kehittämässä yhdistyksen toimintaa uuteen kukoistukseen.
Peräänkuulutan aktiivisuutta meiltä kaikilta.
Tässä istun, enkä muuta voi! T Matti Mattila pj